Home / European / Het Witte Huis / White House

Het Witte Huis / White House

Het Witte Huis / White House

THANKS FOR YOUR VISIT AND FAVES
ON THE REACTIONS I WILL TRY TO RESPOND BACK

Genomen vanaf de oude haven van Rotterdam met op de achtergrond de Willemsbrug en rechts het Witte huis (Westermeijer)

Het Witte Huis is de naam van een gebouw in Rotterdam dat een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement op Rotterdam doorstaan. In de jaren 1990 werd het zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht (gevels en dak). Het was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en wordt door sommigen ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd (al wordt die titel meestal aan de Boerentoren in Antwerpen toegekend)
————————————————————————————
Taken from the old port of Rotterdam with the background of the Willemsbrug and the right the White House (Westermeijer)

The White House is the name of a building in Rotterdam that has been Europe’s tallest office building for a long time. It was the bombardment in Rotterdam as one of the few buildings in the city center in 1940. In the 1990s it was brought back to the original state as much as possible (façades and roofs). It was the first skyscraper in Rotterdam and is also considered by some to be the first skyscraper in Europe (although it is usually awarded to the Boerentoren in Antwerp)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *